Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Mjuk rabarberkaka

23 feb, 2024
AvLinn Grubbström
AvKerstin Svensson
Recept på mjuk rabarberkaka
Stine Christiansen
När rabarbern börjar kika fram så tänds hoppet – snart är det vår! Det finns inget bättre sätt att fira än med en mjuk rabarberkaka med vaniljglass!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Dryckesbitar #5 - Fruktig sgroppino cocktail - med hallon sorbetBrand logo
Dryckesbitar #5 - Fruktig sgroppino cocktail - med hallon sorbet

Mjuk rabarberkaka

Inget säger vår som rabarber! Här serverad i en saftig och mjuk kaka.

Välkomna våren med en mjuk rabarberkaka
Stine Christiansen
Annons

8–10 bitar

Du behöver:

50 g smör
1 ägg
3 äggulor
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
300 g rabarber
½ dl strösocker
1 tsk stött kardemumma

Till servering:

Florsocker
Lättvispad grädde eller vaniljglass

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg, äggulor och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med smör.
  2. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 22 cm i dia­meter. Skala eventuellt rabar­bern och skär den i 1 cm bitar.
  3. Strö rabarbern över smeten och strö på socker och kardemumma. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Strö över florsocker när kakan svalnat och servera med grädde eller vaniljglass.

Foto: Stine Christiansen

Annons