Mjuk rabarberkaka
23 feb, 2024
AvLinn Grubbström
AvKerstin Svensson
När rabarbern börjar kika fram så tänds hoppet – snart är det vår! Det finns inget bättre sätt att fira än med en mjuk rabarberkaka med vaniljglass!
Annons
Mjuk rabarberkaka
Inget säger vår som rabarber! Här serverad i en saftig och mjuk kaka.
Annons
8–10 bitar
Du behöver:
50 g smör
1 ägg
3 äggulor
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
300 g rabarber
½ dl strösocker
1 tsk stött kardemumma
Till servering:
Florsocker
Lättvispad grädde eller vaniljglass
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg, äggulor och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med smör.
- Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Skala eventuellt rabarbern och skär den i 1 cm bitar.
- Strö rabarbern över smeten och strö på socker och kardemumma. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Strö över florsocker när kakan svalnat och servera med grädde eller vaniljglass.
Foto: Stine Christiansen
Annons