Mögelost med fikonchutney
13 dec, 2019
AvRedaktionen
Satsa på en ljuvlig chutney! Denna chutney innehåller torkad frukt, kanel och valnötter. Passar perfekt till en bit grönmögelost, vindruvor och kex.
Annons
4 portioner
Chutney:
1/2 äpple
1/4 gul lök
20 g torkade fikon
20 g torkade tranbär
20 g russin
1/2 dl strösocker
1/4 dl äppelcidervinäger
1 krm salt
1/2 kanelstång
2 valnötter
Till servering:
Blåmögelost
Vindruvor
Kex
Gör så här:
- Kärna ur, skala och tärna äpplet.
- Skala och finhacka löken.
- Skär de torkade fikonen i tärningar.
- Blanda allt i en kastrull med resterande ingredienser, förutom valnötterna.
- Koka upp och låt småkoka ca 1 timme, tills blandningen tjocknat något.
- Hacka valnötterna grovt och lägg ner dem i chutneyn.
- Fiska upp kanelstången.
- Häll upp den varma chutneyn i en väl rengjord syltburk, om den inte ska ätas omedelbart.
- Servera osten med chutneyn och gärna med vindruvor och goda kex.
Av: Nadia Mathiasen, Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Chris Tonessen, Betina Hastoft
Annons