Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Morots- och apelsinsoppa med ingefärsyoghurt

15 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

1 1/2 timme

Färgstark soppa fullpackad med vitaminer och smak!

1 gul lök (hackad)

ca 2 msk raps- eller solrosolja

2 potatisar (skalade och skurna i bitar)

500 g morötter (skalade och skurna i bitar)

1 liter grönsaks- eller hönsbuljong

1 dl färskpressad apelsinsaft

ca 1 tsk rivet apelsinskal

salt och peppar

Till serveringen:

1/2–1 tsk riven färsk ingefära

1 dl turkisk yoghurt

Fräs lök i olja i en kastrull i några minuter. Lägg ner potatis- och morotsbitar och fräs i ytterligare några minuter. Tillsätt buljong och sjud soppan i ca 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.

Kör soppan i matberedare tills den är slät, eller använd stavmixer. Blanda i den pressade apelsinsaften och apelsinskal. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna och ställ sedan in soppan i kyl-skåpet i minst 1 timme eller tills den är väl kyld. Blanda ingefäran med yoghurten. Häll upp soppan i kylda skålar. Toppa soppan med yoghurten. Servera direkt.

Annons