Morots- och apelsinsoppa med ingefärsyoghurt
4 personer , 1 1/2 timme
Färgstark soppa fullpackad med vitaminer och smak!
1 gul lök (hackad)
ca 2 msk raps- eller solrosolja
2 potatisar (skalade och skurna i bitar)
500 g morötter (skalade och skurna i bitar)
1 liter grönsaks- eller hönsbuljong
1 dl färskpressad apelsinsaft
ca 1 tsk rivet apelsinskal
salt och peppar
Till serveringen:
1/2–1 tsk riven färsk ingefära
1 dl turkisk yoghurt
Fräs lök i olja i en kastrull i några minuter. Lägg ner potatis- och morotsbitar och fräs i ytterligare några minuter. Tillsätt buljong och sjud soppan i ca 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
Kör soppan i matberedare tills den är slät, eller använd stavmixer. Blanda i den pressade apelsinsaften och apelsinskal. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna och ställ sedan in soppan i kyl-skåpet i minst 1 timme eller tills den är väl kyld. Blanda ingefäran med yoghurten. Häll upp soppan i kylda skålar. Toppa soppan med yoghurten. Servera direkt.