Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Baka en morotsrulltårta – steg för steg

14 mar, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Baka en morotsrulltårta – steg för steg
Morotskaka och rulltårta – två fikafavoriter som vi här har slagit ihop till en enda. Så här gör du den enkelt, steg för steg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du en siffertårta till födelsedagskalasetBrand logo
Så gör du en siffertårta till födelsedagskalaset

Morotsrulltårta

Supersaftig och välsmakande morotskaka med härlig färskostsfyllning som du enkelt gör i rulltårteform.

Så gör du en morotsrulltårta steg för steg

10 bitar

Annons

Du behöver:

2 ägg
175 g (ca 2 dl) rörsocker
1 tsk vaniljsocker
125 g (ca 2 dl) vetemjöl
1 tsk kanel
¼ tsk malen kardemumma
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
100 g finrivna morötter
50 g solrosolja

Frosting:

50 g rumsvarmt smör
75 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 g naturell färskost
½ citron, rivet skal
1 msk citronsaft

Till servering:

Ätbara blommor, till exempel penséer
Ätbart guldpulver

Steg 1

Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg, rörsocker och vaniljsocker fluffigt. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner dem i smeten, vänd runt med slickepott till en jämn smet.

Steg 1 – Vispa ägg, rörsocker och vaniljsocker fluffigt.

Steg 2

Vänd ner rivna morötter och olja.

Annons
Steg 2 – Vänd ner rivna morötter och olja.

Steg 3

Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut smeten jämt över papperet till en rektangel på cirka 30 × 40 cm. Grädda i ugnen i 5–8 minuter tills den är genomgräddad.

Steg 3 – Bred smeten jämnt över pappret till en rektangel

Steg 4

Ta ut kakan från ugnen. Strö över ett lager socker på kakan, lägg på ett bakplåtspapper över och vänd på hela kakan. Dra bort bakplåtspapperet som kakan låg på i ugnen. Låt svalna 2 minuter.

Annons
Steg 4 – Ta ut kakan ur ugnen och strö ett lager socker över.

Steg 5

Vispa smöret luftigt med elvisp i 2 minuter. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa 1 minut till. Tillsätt färskosten och rivet citronskal och vispa till en jämn smet. Smaka av med lite citronsaft.

Steg 5 – Vispa smöret luftigt med elvisp.

Steg 6

Bred ut färskostsfyllningen jämnt över kakan, spara lite till garnering. Rulla ihop kakan till en rulltårta. Förvara i kyl fram till servering, spritsa då på resterande färskostsfrosting och dekorera med ätbara blommor och pudra över lite ätbart guldpulver.

Steg 6 – Bred ut färskostfyllningen jämnt över kakan.

Foto: Betina Hastoft

Annons