Morotssoppa med grönkålschips och halloumikrutonger
24 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Moroten är den perfekta rotfrukten att göra soppa på – god smak, fin färg och massa vitaminer! Vår morotssoppa toppar du med grönkålschips och lyxiga halloumikrutonger.
Annons
Morotssoppa med grönkålschips och halloumikrutonger
Budgetmat med mycket smak!
4 portioner
Du behöver:
200 g potatis
800 g morötter
1 gul lök
2 msk smör, till stekning
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
½ tsk chiliflagor
12 dl grönsaksbuljong
1 dl vispgrädde
2 msk pressad citronsaft
Salt och nymald peppar
Grönkålschips:
75 g färsk grönkål, hackad
2 msk olivolja
1 tsk salt
Halloumikrutonger:
200 g halloumi
1 ½ msk olivolja
Till servering:
Levainbröd
Gör så här:
- Skala potatis och morötter och skär i bitar. Skala och hacka löken grovt. Stek grönsakerna i olja i en kastrull i några minuter. Tillsätt curry, spiskummin och chiliflagor och stek en minut till. Häll över buljongen och låt koka upp. Sänk värmen och småkoka tills grönsakerna är mjuka.
- Mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt grädde, värm upp igen och smaka av med citron, salt och peppar.
- Grönkålschips: Skölj och torka grönkålen. Stek den i olja i en panna tills den börjar få färg i kanterna. Salta.
- Halloumikrutonger: Skär osten i tärningar, 2x2 cm. Stek dem gyllene i olja runt om, 1–2 minuter per sida.
- Toppa soppan med grönkål och halloumikrutonger. Servera med bröd.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft
Annons