Morotsvåfflor med färskostsfrosting
04 mar, 2020
AvRedaktionen
Bjud på våfflor! Dessa frasiga morotsvåfflor med färskostfrosting är riktiga favoriter. Servera med hackade nötter och bär.
Annons
4-6 portioner
Morotsvåfflor:
2 dl rivna morötter
100 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl rörsocker
2 stora ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
Färskostfrosting:
200 g färskost, till exempel Philadelphia
25 g smör, rumstempererat
2 tsk färskpressad citronsaft
1 1/2 dl florsocker
Till servering:
Hackade pistaschmandlar eller valnötter
Färska bär
Gör frostingen så här:
- Vispa upp färskosten med elvisp.
- Tillsätt rumstempererat smör, citronsaft och florsocker.
- Vispa till en jämn röra och låt sedan stå kallt under tiden du gör smeten.
Gör morotsvåfflorna så här:
- Skala och riv morötterna fint.
- Vispa upp rumstempererat smör och socker till en ljus kräm.
- Tillsätt äggen ett i taget och fortsätt vispa.
- Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en annan bunke.
- Vänd sedan ner lite av mjölet i taget i smeten och varva med att blanda ner rivna morötter.
- Blanda till en jämn smet.
- Grädda våfflorna i våffeljärn.
- Servera med färskostsfrosting, hackade nötter och bär.
Av: Camilla Biesbrjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft, Fabian Björk
LÄS MER:
6 spännande våfflor för alla smaker
Annons