Moussaka med oliver och kapris
11 apr, 2020
AvRedaktionen
Bjud på en magisk grekisk klassiker! Vegetarisk moussaka med oliver och kapris. Toppa med cocktailkapris och oregano.
Annons
6 portioner
Du behöver:
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
500 g potatis
3 msk olivolja
2 paket pastasås med basilika
2 msk tomatpuré
2 tsk socker
2 dl urkärnade svarta oliver
1 dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
2 aubergine
200 g fetaost
Yoghurttopping:
3 dl naturell yoghurt
3 ägg
1 krm svartpeppar
Till servering:
Cocktailkapris
Färsk oregano
Gör så här:
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Skala potatis och skär i tunna skivor.
- Fräs i en stor stekpanna i olivolja.
- Tillsätt tomatpuré och tillsätt socker.
- Tillsätt pastasås, oliver, vatten, salt och peppar.
- Låt puttra i 15 minuter, rör om kontinuerligt.
- Sätt ugnen på 225°.
- Skölj och skär auberginen i centimetertjocka skivor.
- Stek dem i olivolja cirka 2 minuter per sida.
- Varva potatisblandningen med aubergine i en smord ungssäker form.
- Vispa ihop yoghurt, ägg och peppar.
- Häll det över potatisen och auberginen i formen, smula över fetaost.
- Grädda i cirka 20 minuter.
- Toppa med cocktailkapris och oregano.
Av: Sanna Käkälainen
Foto: Fabian Björk
LÄS MER:
Bjud på grillad aubergine med parmesan
Annons