Mozzarella marinerad i crème fraiche
12 apr, 2024
AvSofia Wood
Servera den marinerade mozzarellan som en sidorätt till pasta, eller varför inte som en del av en antipasti?
Annons
Mozzarella marinerad i crème fraiche
Det här receptet är ett utmärkt sätt att göra vanlig mozzarella av lite enklare kvalitet otroligt krämig och lyxig.
Annons
Du behöver:
3 mozzarellaostar (à 125 g),i ½ cm tjocka skivor
1 dl finhackade blandade örter,t ex timjan, rosmarin och basilika
1 citron, zesten
3 dl crème fraiche
Olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
Topping:
Ätbara blommor och örter
Gör så här:
- Lägg ut mozzarellaskivorna på ett stort fat. Strö över örter och citronzest, salta och peppra väl. Skeda sedan ut crème fraiche över det hela.
- Se till att all ost är täckt och låt marinera minst 2 timmar i kylen, gärna mer. Servera toppat med ätbara blommor och vackra örter.
Recept: Sofia Wood och Ingalill Hägglund
Foto: Mira Wickman
Annons