Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Muffins med lemon curd och mascarpone

23 feb, 2024
AvRedaktionen ELLE
Recept på muffins med lemon curd och mascarpone
Stine Christiansen
Söta små muffins som har allt – saftiga, fyllda med lemon curd med frisk mascarponekräm på toppen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Muffins med lemon curd och mascarpone

Små muffins som är söta både att se och att äta.

Så bakar du saftiga muffins med lemon curd och mascarpone
Stine Christiansen

10 st

Du behöver:

150 g mandelmassa
1 2/3 dl strösocker
150 g rumstempererat smör
3 ägg
1 ¼ dl vetemjöl
1 nypa salt
1 ekologisk citron

Lemon curd:

1 ekologisk citron
2 ägg
1 dl strösocker
25 g smör

Mascarponekräm:

2 dl (200 g) mascarpone
3 msk lemoncurd
2 msk florsocker

Dekor:

50 g små mandelägg

Gör så här:

  1. Börja med lemoncurden. Riv skalet av citronen och pressa ut saften i skål. Vispa skal och saft med ägg och socker över vattenbad tills krämen tjocknar. Ta skålen från värmen och vispa ner smöret, i tärningar, så att de smälter. Häll curden i en burk med lock och kyl i minst 2 timmar, gärna längre.
  2. Sätt ugnen på 180°. Riv mandelmassan och vispa den ljus och krämig med elvisp, ihop med socker och smör. Vispa ner ett ägg i taget. Vänd ner mjöl och salt. Riv skalet av citronen och pressa saften, rör ner i smeten. Fördela smeten i 10 muffinsformar, gärna av silikon. Grädda i 30 minuter. Låt svalna på galler.
  3. Skär ett djupt hål i varje muffins. Fyll muffinsen med 1 tsk lemoncurd vardera. Ställ i kylen.
  4. Vispa mascarpone, lemoncurd och florsocker med elvisp till en fast kräm. Fyll krämen i en spritspåse med stjärntyll och spritsa höga toppar på muffinsen. Hacka mandel­äggen och strössla över.

Foto: Stine Christianssen

Annons