Mums mums-kaka med mandelbiskvier och färska bär
06 apr, 2021
AvRedaktionen ELLE
Vad får du om du blandar krossade mandelbiskvier med hackad choklad, grädde och färska bär? En mums mums-kaka!
Annons
Mums mums-kaka med mandelbiskvier och färska bär
Läckerhet på läckerhet varvas i en fluffig gräddgömma.
8 portioner
Du behöver:
12 gräddbollar
4 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
Mandelbiskvier:
200 g mandelmassa
2 äggvitor
Garnering:
125 g hallon
125 g blåbär
50 g mörk choklad
1 msk frystorkade hallon
Gör så här:
- Börja med biskvierna: Värm ugnen till 175°. Riv eller smula sönder mandelmassan. Mixa ihop med äggvitorna i en matberedare eller blender till en slät massa. Klicka ut 12–16 toppar på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper och grädda i 10 minuter. Låt svalna.
- Krossa biskvierna grovt och fördela i ett fat med höga kanter. Lägg gräddbollarna ovanpå med bottnarna nedåt. Tryck till dem lätt så de går sönder lite.
- Vispa upp grädde och vaniljsocker med elvisp. Fördela grädden över gräddbollarna i ett jämnt lager. Fördela bären över. Hacka chokladen grovt och strö över tillsammans med smulade, frystorkade hallon.
Recept: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft
Annons