5 mumsiga matlådor med sommarsmak
MÅNDAG:
Grekisk bondsallad med fetaost och oliver
Mellan varven kan man glömma bort hur fantastiskt gott det är med grekisk sallad. Här kommer en påminnelse! Ät gärna tillsammans med en bit gott bröd.
Till receptet >>
TISDAG:
Tonfiskbaguette med ägg (Pan Bagnat)
Pan Bagnat är en klassisk fransk macka, här med tonfisk och ägg. Mackorna mår extra bra av att stå och ”gotta till sig” lite, och är därför perfekta att ta med.
Till receptet >>
ONSDAG:
Krämig potatissallad med fänkål och rökt lax
Färskpotatis och pepparrotsdressing är en god kombination. Förvara dressingen vid sidan av, och kärna ur gurkan, så håller sig salladen fräsch längre.
Till receptet >>
TORSDAG:
Primörpaj med fetaost och lufttorkad skinka
Mättande paj med morötter, sparris, purjolök och fetaost. Rågmjöl i degen gör pajen extra mättande. Servera med sallad och lufttorkad skinka.
Till receptet >>
FREDAG:
Sesampanerad fläskfilé med broccoliquinoa
Servera fläskfilén i skivor tillsammans med broccoliquinoa, tomatkräm och rostade tomater. Känns fläskfilé för lyxigt kan du panera fläskkotletter i stället.
Till receptet >>
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner