Mumsiga minibullar
01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
Minibullar är kul för barnen att pyssla med och perfekt mellis att bjuda på till fikat under påsklovet!
Annons
40 st
Tid: 1 timme
Du behöver:
125 g ekologiskt smör
5 dl ekologisk standardmjölk
50 g jäst
1 msk kardemumma
2 dl ekologiskt socker
1 nypa salt
13 dl vetemjöl
Garnering:
1 vispat ägg
florsocker eller rosa strössel
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt. Häll allt i en bunke. Rör i jästen så den löser upp sig. Blanda i kardemumma, socker, salt och hälften av mjölet. Arbeta ihop degen. Tillsätt mjölet efter hand. Låt degen jäsa i 30 minuter.
Rulla ut degen till en smal, lång rulle. Skär degen i 2 cm tjocka skivor. Lägg dem i små miniknäckformar i fina färger. Pensla med vispat ägg. Grädda i 5–10 minuter. Garnera med färgglatt strössel eller florsocker.
Annons