Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Mumsiga minibullar

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
Minibullar är kul för barnen att pyssla med och perfekt mellis att bjuda på till fikat under påsklovet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Mumsiga minibullar.
Mumsiga minibullar.

40 st

Tid: 1 timme

Du behöver:

125 g ekologiskt smör

5 dl ekologisk standardmjölk

50 g jäst

1 msk kardemumma

2 dl ekologiskt socker

1 nypa salt

13 dl vetemjöl

Garnering:

1 vispat ägg

florsocker eller rosa strössel

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt. Häll allt i en bunke. Rör i jästen så den löser upp sig. Blanda i kardemumma, socker, salt och hälften av mjölet. Arbeta ihop degen. Tillsätt mjölet efter hand. Låt degen jäsa i 30 minuter.

Rulla ut degen till en smal, lång rulle. Skär degen i 2 cm tjocka skivor. Lägg dem i små miniknäckformar i fina färger. Pensla med vispat ägg. Grädda i 5–10 minuter. Garnera med färgglatt strössel eller florsocker.

Annons