Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Mumsigt majsbröd

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

40 minuter

2 ägg

2 1/2 dl mjölk

3 msk smält smör

1 dl vetemjöl

3 dl majsmjöl

3 msk socker

3 tsk bakpulver

1 tsk salt

1 dl majskorn

2 msk hela bönor (till exempel kidneybönor)

1/2 dl pumpafrön och 2 tsk flingsalt (till garnering)

Sätt ugnen på 230°. Vispa ihop ägg, mjölk och smält smör. Blanda de torra ingredienserna i en skål, rör ner i ägg- och mjölkblandningen, tillsätt majskorn och bönor. Blanda väl. Häll upp i bakpappersklädd form. Strö över pumpafrön och fling-salt. Grädda ca 20–25 minuter. Brödet ska serveras samma dag!

Annons