Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Munkar med kolaglasyr

06 sep, 2022
AvCecilia Fahlström
Recept på munkar med kolaglasyr
Dessa goda munkar bakar du enkelt i ugnen och toppar med rikligt med kolasås. Oemotståndligt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Strösslig godisskål i chokladBrand logo
Strösslig godisskål i choklad

Munkar med kolaglasyr

De här munkarna gör du enkelt i ugnen.

Så enkelt gör du egna munkar med kolaglasyr

6 stycken

Annons

Du behöver:

40 g smör
150 g (2 ½ dl) vetemjöl
110 g (1 ¼ dl) strösocker
1 ¼ tsk bakpulver
¼ tsk salt
1 ¾ dl mjölk
1 tsk citronsaft
1 ägg

Glasyr:

150 g strösocker
70 g smör
¾ dl vispgrädde
1 msk flingsalt

Gör så här:

  1. Smörj eller spreja 6 munkformar. Smält smör. Sikta mjöl, socker, bakpulver och salt i en skål.
  2. Blanda mjölk med citronsaft i en annan skål och vispa ner ägget.
  3. Tillsätt mjölk och smält smör till mjölblandningen lite i taget, och rör om tills degen är jämn. Fördela degen i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i 4–6 minuter i 220°. Låt svalna.
  4. Glasyr: Smält socker i en tjockbottnad kastrull under omrörning. Tillsätt smör och rör tills det smält. Tillsätt grädden, låt puttra i 1 minut och häll upp i en skål. Låt kolasmeten svalna något och doppa munkarna till hälften i den. Strö över flingsalt.

Foto: Stine Christiansen

Annons