Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Musselpasta

05 dec, 2014
AvRedaktionen
Musselpasta.
Lite pilligt men ack, så gott med musslor och pasta. Avsluta med att strössla över koriander eller persilja och servera.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 45 minuter

Du behöver:

300 g bavette- eller linguinepasta

1 nät blåmusslor

1 schalottenlök

1 kinesisk vitlök/king solo

1 chili (delad och urkärnad)

2 msk olivolja

1 dl vitt vin

2 dl vatten

1 msk hummerfond

1 tsk salt

1 dl crème fraiche

salt och nymald svartpeppar

Till servering:

3 msk hackad koriander eller bladpersilja

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, och håll varmt. Skölj musslorna i kallt vatten, klipp bort ”skägget” som sticker ut, släng alla trasiga musslor eller de som är öppna och inte stänger sig när du knackar på dem. Hacka schalottenlök, vitlök och chili. Fräs det i oljan i en stor gryta utan att det tar färg. Häll på vin, vatten, fond och salt och koka upp på högsta värme. Häll i musslorna och lägg på lock. Låt koka kraftigt i 3 minuter. Ta upp musslorna med hålslev och behåll spadet i grytan. Släng de musslor som inte öppnat sig. Häll crème fraiche i grytan och låt såsen koka ihop utan lock så den blir lite simmig, cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka musslorna med sina skal och vänd i pastan. Strössla över koriander eller persilja, servera.

Musselpasta.
Musselpasta.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Lennart Weibull

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons