Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Musselsoppa

16 mar, 2015
AvRedaktionen
Musselsoppa.
Krämig musselsoppa med grädde och vitt vin. Tips! Frys in eventuell överbliven soppa, den blir en utmärkt bas i en framtida fiskgryta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 15 minuter

Ingredienser:

1 kg blåmusslor

1 msk olivolja

2–3 schalottenlökar (hackad)

1 vitlöksklyfta

3 dl torrt vitt vin

3 dl grädde (valfri fetthalt)

salt

2–3 msk bladpersilja (hackad)

Servera till:

bondbröd

Gör så här:

  1. Knacka på musslorna med en kniv – de som inte stänger sig är döda och ska kastas, liksom de med trasigt skal.
  2. Hetta upp en kastrull, slå i olja, tillsätt lök och vitlök och låt steka under lock några minuter.
  3. Slå i lite av vinet, lägg i musslorna och lägg på locket. Låt koka i 3 minuter.
  4. Ta upp musslorna.
  5. Häll grädde och resterande vin i buljongen och låt koka ihop.
  6. Blanda allt och servera med hackad persilja och segt bondbröd.
Musselsoppa.
Musselsoppa.

Recept: Johan Bergkvist
Foto: Peter Phillips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons