Musselsoppa
16 mar, 2015
AvRedaktionen
Krämig musselsoppa med grädde och vitt vin. Tips! Frys in eventuell överbliven soppa, den blir en utmärkt bas i en framtida fiskgryta.
Annons
4 personer
Tid: 15 minuter
Ingredienser:
1 kg blåmusslor
1 msk olivolja
2–3 schalottenlökar (hackad)
1 vitlöksklyfta
3 dl torrt vitt vin
3 dl grädde (valfri fetthalt)
salt
2–3 msk bladpersilja (hackad)
Servera till:
bondbröd
Gör så här:
- Knacka på musslorna med en kniv – de som inte stänger sig är döda och ska kastas, liksom de med trasigt skal.
- Hetta upp en kastrull, slå i olja, tillsätt lök och vitlök och låt steka under lock några minuter.
- Slå i lite av vinet, lägg i musslorna och lägg på locket. Låt koka i 3 minuter.
- Ta upp musslorna.
- Häll grädde och resterande vin i buljongen och låt koka ihop.
- Blanda allt och servera med hackad persilja och segt bondbröd.
Recept: Johan Bergkvist
Foto: Peter Phillips
Annons