Musslor med cidercreme
14 mar, 2014
AvSofie Nyblin
Passa på att frossa när musselsäsongen är här. Frysta musslor funkar fint och är ännu billigare. Servera i skålar med rostat bröd till.
Annons
6 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
smör
2 schalottenlökar (finhackade)
1 vitlöksklyfta (skivad)
15 cl torr cider
2 kg musslor, frysta eller färska (rengjorda, släng musslor som inte stänger sig när du knackar dem mot diskbänken)
1 dl matlagningsgrädde
1 litet knippe slätbladig persilja (hackad)
rostat bröd (för servering)
Gör så här:
Värm en klick smör i en stor kastrull och koka schalottenlök och vitlök i ett par minuter. Tillsätt cider och musslor, sätt på ett lock och låt koka i 3–4 minuter, skaka kastrullen med jämna mellanrum tills musslorna har öppnat sig. Rör i grädden och persiljan och låt allt bli genomvarmt. Salta och peppra. Servera i skålar med rostat bröd till.
Annons