Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Musslor med cidercreme

14 mar, 2014
AvSofie Nyblin
Passa på att frossa när musselsäsongen är här. Frysta musslor funkar fint och är ännu billigare. Servera i skålar med rostat bröd till.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Musslor med cidercreme.
Musslor med cidercreme.

6 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

smör

2 schalottenlökar (finhackade)

1 vitlöksklyfta (skivad)

15 cl torr cider

2 kg musslor, frysta eller färska (rengjorda, släng musslor som inte stänger sig när du knackar dem mot diskbänken)

1 dl matlagningsgrädde

1 litet knippe slätbladig persilja (hackad)

rostat bröd (för servering)

Gör så här:

Värm en klick smör i en stor kastrull och koka schalottenlök och vitlök i ett par minuter. Tillsätt cider och musslor, sätt på ett lock och låt koka i 3–4 minuter, skaka kastrullen med jämna mellanrum tills musslorna har öppnat sig. Rör i grädden och persiljan och låt allt bli genomvarmt. Salta och peppra. Servera i skålar med rostat bröd till.

Annons