Mustig minestronesoppa
1 person
Tid: ca 25 minuter
Du behöver:
1/4 burk hela tomater
1 tsk olivolja
1/4 gul lök (finhackad)
1/2 vitlöksklyfta (finhackad)
1 potatis (i kuber)
1 morot (i kuber)
en liten bit rotselleri (i kuber)
5 dl kycklingbuljong
salt och peppar
1 lagerblad
1/2 tsk oregano
1 msk risoni
5 cm zucchini (i bitar)
1/2 stjälkselleri (i bitar)
1/2 huvud romanesco, blomkål eller broccoli (i bitar)
1/8 huvud spetskål (i bitar)
finhackad persilja
parmesan (till servering)
Gör så här:
Låt tomaterna rinna av och hacka dem sedan i små bitar. Hetta upp olivolja i en rymlig gryta. Lägg ner lök och vitlök och fräs någon minut under omrörning. Tillsätt potatis, morot och rotselleri och rör om. Häll på kycklingbuljong och tillsätt salt, peppar, lagerblad och oregano. Låt koka upp och sjud sedan cirka 4–5 minuter. Tillsätt risoni, zucchini, stjälkselleri, romanesco och spetskål och koka cirka 4 minuter. Tillsätt tomaterna och koka ytterligare 2 minuter. Avsluta med finhackad persilja. Servera soppan med massvis av riven parmesan och en bit gott bröd.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner