Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Mustig minestronesoppa

05 mar, 2014
AvRedaktionen
Mustig minestronesoppa.
Minestronesoppa är en italiensk klassiker som går att variera efter säsong. Perfekt att laga mycket av och frysa in! Servera soppan med massvis av riven parmesan och en bit gott bröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1 person

Tid: ca 25 minuter

Du behöver:

1/4 burk hela tomater

1 tsk olivolja

1/4 gul lök (finhackad)

1/2 vitlöksklyfta (finhackad)

1 potatis (i kuber)

1 morot (i kuber)

en liten bit rotselleri (i kuber)

5 dl kycklingbuljong

salt och peppar

1 lagerblad

1/2 tsk oregano

1 msk risoni

5 cm zucchini (i bitar)

1/2 stjälkselleri (i bitar)

1/2 huvud romanesco, blomkål eller broccoli (i bitar)

1/8 huvud spetskål (i bitar)

finhackad persilja

parmesan (till servering)

Gör så här:

Låt tomaterna rinna av och hacka dem sedan i små bitar. Hetta upp olivolja i en rymlig gryta. Lägg ner lök och vitlök och fräs någon minut under omrörning. Tillsätt potatis, morot och rotselleri och rör om. Häll på kycklingbuljong och tillsätt salt, peppar, lagerblad och oregano. Låt koka upp och sjud sedan cirka 4–5 minuter. Tillsätt risoni, zucchini, stjälkselleri, romanesco och spetskål och koka cirka 4 minuter. Tillsätt tomaterna och koka ytterligare 2 minuter. Avsluta med finhackad persilja. Servera soppan med massvis av riven parmesan och en bit gott bröd.

Mustig minestronesoppa.
Mustig minestronesoppa.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons