Myntaparfait med blomstersocker
14 apr, 2023
AvRedaktionen ELLE
Vår myntaparfait med blomstersocker är en frisk dessert med smak av försommar.
Annons
Myntaparfait med blomstersocker
Myntan ger en fräsch smak till den söta parfaiten.
6 personer
Annons
Du behöver:
5 dl vispgrädde
25 g färska myntablad
5 äggulor
1 dl florsocker
Blomstersocker:
1 handfull ätliga blommor, t ex violer
1 nypa salt
1 dl strösocker
Gör så här:
- Vispa grädden fluffig. Mortla myntabladen till ett mos. Vispa äggulor och florsocker ljust och luftigt med elvisp. Tillsätt myntamoset. Vänd ner den vispade grädden. Häll smeten i portionsformar och ställ i frysen i minst fem timmar. Ta fram och ställ i kylskåp ca en timme före servering.
- Blomstersocker: Sätt ugnen på 50°. Skölj blommorna och torka försiktigt. Mixa hälften med salt och socker till en slät massa. Fördela massan på en plåt med bakplåtspapper. Torka i ugnen ca 5 timmar. Fördela resten av blommorna på plåten och låt torka medan ugnen svalnar. Blanda blommor och blomsocker.
- Toppa parfaiten med violsocker och servera.
Recept och foto: Skovdal nordic
Annons