Naan-pizza med getost och bakade rödbetor
4 personer
Naan-pizza:
1 dl pumpafrön
4 naan-bröd
200 g mjuk getost
10 urkärnade dadlar
färsk rosmarin
Ugnsbakade rödbetor:
500 g rödbetor
1 msk olivolja
salt
Karamelliserad rödlök:
2 rödlökar
1 msk smör, till stekning
salt
färskmalen svartpeppar
3 msk balsamvinäger
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lägg på bakplåtsppappersklädd plåt, vänd runt i lite olja och salt. Baka i ugnen tills de är mjuka.
Skala rödlök och skär i tunna klyftor. Smält smöret och fräs löken tills den får lite färg. Krydda med salt och peppar, häll över balsamvinäger och låt koka in. Ta från värmen.
Rosta pumpakärnorna i torr panna, ställ åt sidan. Värm bröden och bred ut getost. Fördela rödbetorna, karamelliserad rödlök, pumpafrön, skivade dadlar och färsk rosmarin på bröden och servera genast.
Recept: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann