Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

(Nästan) nyttig julnötskaka

21 dec, 2012
AvRedaktionen
Saftig kaka bakad på siktat dinkelmjöl, nötter och nyttiga bär. Perfekt även som muffins. Röd karamellfärg ger smeten läcker, julig färg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
(Nästan) nyttig julnötskaka.
(Nästan) nyttig julnötskaka.

1 kaka eller 12–15 muffins

Tid: 1 timme och 15 minuter

Ingredienser:

2 stora ägg

2 1/2 dl strösocker

3 1/2 dl siktat dinkelmjöl

1/2 tsk salt

1 tsk bikarbonat

3 tsk vaniljsocker

1 1/2 dl hackade hasselnötter

1 msk vitvinsvinäger

2 1/2 dl naturell filmjölk

ev 2 tsk röd karamellfärg

1 dl rapsolja

Topping:

400 g philadelphiaost

2–3 dl florsocker

några hackade hasselnötter och gojibär eller tranbär

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i de torra ingredienserna samt hasselnötter växelvis med filmjölk, vinäger, karamellfärg samt rapsolja. Häll smeten i en smord och bröad form, 24 cm, och grädda mitt i ugn­en 40–50 minuter eller i muffinsformar, cirka 25–30 minuter. Testa med en provsticka. Låt svalna på galler. Vispa ihop philadelphiaosten med florsocker. Bred toppingen över hela kakan och toppa med hackade nötter och gojibär.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons