Nektarinsallad med vattenmelon och mozzarella
15 aug, 2017
AvRedaktionen
Inspirationen till den här omåttligt färgstarka – och på köpet nyttiga – salladen kommer från Kreta. Servera som tillbehör till grillat eller som fräsch lunch med gott bröd till.
Annons
6 personer
Du behöver:
3 nektariner
6 aprikoser (använd torkade om du inte hittar färska)
¼ vattenmelon
1 kg tomater i olika färger
1 rödlök
10 basilikablad
250 g minimozzarella
2 msk salladsfrön (solros, pumpa, linfrö etc)
1 handfull rucola
Dressing:
1 dl olivolja
flingsalt och svartpeppar
1 msk sherryvinäger
1 tsk äppelcidervinäger
1 lime, skalet
Dekoration:
ätbara blommor
Gör så här:
- Klyfta nektarinerna, pensla med lite olivolja och grilla dem tills de får fina ränder.
- Skär aprikoserna i små bitar. Tärna melonen och halvera eller skär tomaterna i mindre bitar, beroende på storlek. Strimla rödlöken tunt. Riv basilikan i mindre bitar.
- Rulla mozzarellabollarna i salladsfrön. Använder du större frön så kan du hacka dem fint först.
- Blanda ingredienserna till dressingen i en stor skål. Blanda ner resterande ingredienser till salladen, utom mozzarellan.
- Fördela mozzarellan över och dekorera gärna med ätbara blommor.
Recept och styling: Marie Leteuré
Foto: Jerôme Bilic
Annons