Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Nektarinsallad på Crostini

28 jan, 2014
AvSofie Nyblin
En blommig och fräsch nektarinsallad som även passar till grillat.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
0077_EMV1103.pdf

4 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

6 stjälkar mynta

12 stjälkar ängssyra

2 mogna nektariner (skurna i tärningar)

2 msk saltade macadamianötter (hackade och torrostade)

1 tsk rosépeppar

havssalt

1 tsk rosenvatten

8 tsk avokadoolja

8 tunna skivor ciabatta

100 g hyvlad pecorino

Gör så här:

Skölj mynta och ängssyra och skaka dem torra. Plocka försiktigt bladen från stjälkarna och blanda med nektarinhacket. Stöt peppar och havssalt grovt i en mortel, blanda sedan med nötter, rosenvatten och olja och häll över nektarinerna. Skär brödet snett i skivor och rosta dem gyllenbruna i brödrosten. Fördela nektarinröran på brödskivorna och dekorera med pecorino.

Annons