Nektarinsallad på Crostini
28 jan, 2014
AvSofie Nyblin
En blommig och fräsch nektarinsallad som även passar till grillat.
Annons
4 personer
Tid: 15 minuter
Du behöver:
6 stjälkar mynta
12 stjälkar ängssyra
2 mogna nektariner (skurna i tärningar)
2 msk saltade macadamianötter (hackade och torrostade)
1 tsk rosépeppar
havssalt
1 tsk rosenvatten
8 tsk avokadoolja
8 tunna skivor ciabatta
100 g hyvlad pecorino
Gör så här:
Skölj mynta och ängssyra och skaka dem torra. Plocka försiktigt bladen från stjälkarna och blanda med nektarinhacket. Stöt peppar och havssalt grovt i en mortel, blanda sedan med nötter, rosenvatten och olja och häll över nektarinerna. Skär brödet snett i skivor och rosta dem gyllenbruna i brödrosten. Fördela nektarinröran på brödskivorna och dekorera med pecorino.
Annons