Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Sommarmat Vintips till middagen

Nick’s och Alvestaglass lanserar sockerfri glass

26 feb, 2018
AvRebecca Wictor
Nick’s och Alvestaglass lanserar sockerfri glass.
Längtat efter en god och sockerfri glass? Nu släpper Alvestaglass fyra nya smaker tillsammans med Nick's som specialiserat sig på sockerfria produkter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Helt utan tillsatt socker och med få kalorier vill Alvestaglass tillsammans med Nick’s modernisera Sveriges glassutbud med en ”nyttig” glass. I fyra smaker erbjuder de nu sockerfri glass som enligt dem själva, ändå smakar gott och är krämig.

– Tiden då nyttigt var tråkigt har kommit till sitt slut. Vår glass bygger mjölk och grädde, men vi har skippat sockret och lagt till fibrer. Vi gör absolut ingen kompromiss när det kommer till munkänsla och smak, säger Niclas Luthman, produktutvecklingsansvarig och en av grundarna till Nick’s som snabbt tagit stor plats på konfektyrhyllorna med sina sockerfria chokladkakor.

Glassen kommer i smakerna:

  • Gammaldags vanilj
  • Choklad
  • Citrondröm med hallon
  • Gräddkola med choklad

Glassen innehåller 76 kcal per deciliter (som jämförelse har Häagen Dazs Belgian Chocolate 268 kcal och GB Glace Gammaldags Vanilj 117 kcal). Vad gäller totalt sockerinnehåll har Nick’s 2.5 g/dl att jämföras med 21 g och 9.1 g för de två konkurrenterna.

Recept: Krämig glass på två ingredienser – utan glassmaskin!

Krämig glass på två ingredienser – utan glassmaskin!
Krämig glass på två ingredienser – utan glassmaskin!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons