Norsk fjordörret på fem olika sätt
17 maj, 2016
AvRedaktionen
Fjordörret är en norsk laxfisk som precis gjort entré på den svenska marknaden. Fisken är färgstark och smakrik och ett spännande och lite lyxigare alternativ till vanlig lax.
Annons
Norsk fjordörret är känslig för höga temperaturer och passar perfekt till råa, marinerade och lätt värmebehandlade rätter. Fisken går att kombinera med både starka och milda smaker, vilket gjort den populär bland både japanska och europeiska kockar.
Vinnaren av Årets Kock 2015, Jimmi Eriksson, delar med sig av sina bästa tips:
Så tillagar du norsk fjordörret >>
Följ länkarna nedan för fem goda och lättlagade recept!
Carpaccio av norsk fjordörret med äggsås och citrongelé >>
Pekanstekt norsk fjordörret med apelsin- och rosmarinsås >>
Annons
Sockersaltad norsk fjordörret med fänkålssallad >>
Rillette av norsk fjordörret med krispigt bröd >>
Annons
Ugnsbakad norsk fjordörret med rotsellerikräm och krispig sallad >>
Annons