Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Nötgratinerad brietårta

04 jul, 2019
AvRedaktionen
Nötgratinerad brietårta.
En brietårta är utmärkt efter en lätt middag eller på en buffé. Ofta är det mycket sötsaker i fokus, men varför inte avsluta med ost och ett glas vin istället.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2–4 personer

Du behöver:

1 brie av valfri storlek

1 dl blandade nötter

1 msk flytande honung

1 äpple

5–10 rädisor

1/2 dl valnötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Lägg brietårtan på en plåt, toppa med hackade nötter och ringla över honung. Gratinera i ugn i 10 minuter. Skiva äpplet och rädisor. Servera tillsammans med valnötterna.

Nötgratinerad brietårta.
Nötgratinerad brietårta.

Ur Ulrikas GI-helger (Ica Bokförlag) av Ulrika Davidsson

Foto: Malte Danielsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons