Nötpanerad halloumi med blomkålssallad
4 personer
Huvudrätt
Tid: 30 minuter
Detta är ett perfekt exempel på kombinationen ultranyttigt och ultragott!
2 paket halloumiost
1 ägg (uppvispat)
1 dl finhackade osaltade nötter, valfri sort
smör (till stekning)
1 stort eller 2 små blomkålshuvuden
1 påse blandad sallad
2 avokador
1 knippe rädisor
Dressing:
färskpressad citronsaft
olivolja
1 vitlöksklyfta (pressad)
salt och nymalen svartpeppar
Börja med att vispa ihop en dressing på 1 del citronsaft, 2 delar olja och pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar.
Ansa blomkålen, dela den i buketter och koka den i lättsaltat vatten. Slå av vattnet när den är ätmjuk men inte mosig. Blanda blomkålen med dressingen.
Skär osten i skivor. Doppa dem i ägg och sedan i nöthacket. Stek på bägge sidor i lite smör.
Lägg upp en bädd av grönsallad på ett fat eller portionstallrikar. Fördela skivad avokado, klyftade rädisor och blomkålsbuketter ovanpå. Droppa gärna lite extra olivolja över alltsammans, och krydda med en nypa flingsalt och nymalen svartpeppar. Toppa med den nystekta osten och servera direkt.