Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Nötpanerad halloumi med blomkålssallad

15 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Huvudrätt

Tid: 30 minuter

Detta är ett perfekt exempel på kombinationen ultranyttigt och ultragott!

2 paket halloumiost

1 ägg (uppvispat)

1 dl finhackade osaltade nötter, valfri sort

smör (till stekning)

1 stort eller 2 små blomkålshuvuden

1 påse blandad sallad

2 avokador

1 knippe rädisor

Dressing:

färskpressad citronsaft

olivolja

1 vitlöksklyfta (pressad)

salt och nymalen svartpeppar

Börja med att vispa ihop en dressing på 1 del citronsaft, 2 delar olja och pressad vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar.

Ansa blomkålen, dela den i buketter och koka den i lättsaltat vatten. Slå av vattnet när den är ätmjuk men inte mosig. Blanda blomkålen med dressingen.

Skär osten i skivor. Doppa dem i ägg och sedan i nöthacket. Stek på bägge sidor i lite smör.

Lägg upp en bädd av grönsallad på ett fat eller portionstallrikar. Fördela skivad avokado, klyftade rädisor och blomkålsbuketter ovanpå. Droppa gärna lite extra olivolja över alltsammans, och krydda med en nypa flingsalt och nymalen svartpeppar. Toppa med den nystekta osten och servera direkt.

Annons