Nougatrullar med rom
25 nov, 2012
AvJenny Norberg
”Vuxenmarsipan” spetsad med rom. Bjud barnen på något annat!
Annons
1 limpa
Du behöver:
1/2 dl russin
1 dl torkad frukt (t ex aprikoser, fi kon och dadlar)
1/2 dl rostade hasselnötter (hackade)
1/2 dl rom (gärna mörk)
250 g nougat (Odense)
200 g marsipan (eller mandelmassa)
Till pensling:
100 g smält ljus
blockchoklad (eller mjölkchoklad)
Gör så här:
Hacka russin och torkad frukt, blanda med hasselnötter och rom och låt stå och dra över natten. Smält nougaten i en skål i vattenbad. Blanda i nöt- och frukthacket. Ta av från värmen. Kavla ut marsipanen tunt. Bred ut nougaten ovanpå, och rulla ihop på samma sätt som när man gör en rulltårta. Pensla tunt med smält choklad runt. Låt stå 1 dygn i kylen, plasta ordentligt. Skär i skivor.
Annons