Ett rosa påskägg med choklad – och prosecco!
En älskad högtid är precis runt hörnet – påsken. Påsken är, trots vad många inom kyrkan hävdar, ändå mycket av godisets högtid. Bevis för det är antalet kilo godis som säljs kring påsk som ständigt slår nya ohälsosamma rekord. Att satsa på ett utvalt påskägg är alltså det perfekta sättet att begränsa godiskonsumtionen i påsk, både från ett hälsoperspektiv och för din plånbok.
Men vilket ägg är det som utmärker sig lite extra i år?
Ett påskägg med choklad och prosecco
I år finns det bara ett påskägg som verkligen är värt att satsa på. Det är ett påskägg vid namn Pink Popping Prosecco Easter egg från chokladtillverkaren Prestat. Här har vi det bästa av båda världar – choklad kombineras med en bubblig proseccosmak.
Ägget är gjort av mjölkchoklad med en insida av ljuvlig, rosa choklad. I den rosa chokladen sitter magin. Proseccosmaken trär fram tillsammans med en smak av godis som poppar och gör det lite extra syrligt och bubbligt. Ägget som fått namnet Pink Popping Prosecco väger 170 gram och lanseras den 22 januari till priset av runt 200 kronor.
Ett års arbete ligger bakom proseccoägget
Arbetet bakom ägget har varit långt och intensivt. Brittiska Mirror uppger att Katy Patino, Marks & Spencers alldeles egen påskäggsutvecklare, har arbetat i över ett år för att få till den perfekta konsistensen, smaken och utförandet.
Låter allt det här lite för bra för att vara sant? Tyvärr så är det inte så lätt att få tag i ägget. Den finns nämligen endast till salu hos den stora varuhuskedjan Marks & Spencer i Storbritannien. Men det är väl tillräckligt av en anledning att boka in en weekend snarast?