Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Nu kommer en helt ny chokladsort: rosa choklad

11 sep, 2017
AvMalin Karlberg
Nu finns det en rosa choklad.
De klassiska chokladsorterna är mörk, ljus och vit – men det är dags att göra plats för en ny sort i chokladhyllan. Nu kommer en naturligt rosafärgad choklad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Är världen redo för rosa choklad? Det hoppas i alla fall den schweiziska kakaotillverkaren Barry Callebaut, som nu lanserar en chokladsort som är vare sig brun eller vit – utan rosatonad.

Så blir chokladen rosa

Det handlar alltså inte om vit choklad som färgats rosa, utan om en naturligt rosafärgad chokladsort med högre kakaohalt än vit choklad. Den rosa chokladen produceras av röda kakaobönor, vars unika färg och smak ger chokladen en rosa ton och en söt, lite fruktig chokladsmak, helt utan färgämnen och smaktillsatser.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Barry Callebaut lanserar nu en rosa choklad.

Innan chokladsorten når godishyllorna behöver den dock godkännas som livsmedel, en process chokladtillverkarna tror kan ta uppemot ett år.

Källa Eater.com

Foto Barry Callebaut, IBL

Läs mer:

M&M släpper ny smak för extrema chokladälskare

Studie: Därför bör kvinnor äta mer choklad än män

Marabou släpper ny choklad – så smakar den

 

Annons