Nu kommer en helt ny chokladsort: rosa choklad
11 sep, 2017
AvMalin Karlberg
De klassiska chokladsorterna är mörk, ljus och vit – men det är dags att göra plats för en ny sort i chokladhyllan. Nu kommer en naturligt rosafärgad choklad.
Annons
Är världen redo för rosa choklad? Det hoppas i alla fall den schweiziska kakaotillverkaren Barry Callebaut, som nu lanserar en chokladsort som är vare sig brun eller vit – utan rosatonad.
Så blir chokladen rosa
Det handlar alltså inte om vit choklad som färgats rosa, utan om en naturligt rosafärgad chokladsort med högre kakaohalt än vit choklad. Den rosa chokladen produceras av röda kakaobönor, vars unika färg och smak ger chokladen en rosa ton och en söt, lite fruktig chokladsmak, helt utan färgämnen och smaktillsatser.
Innan chokladsorten når godishyllorna behöver den dock godkännas som livsmedel, en process chokladtillverkarna tror kan ta uppemot ett år.
Källa Eater.com
Foto Barry Callebaut, IBL
Läs mer:
M&M släpper ny smak för extrema chokladälskare
Studie: Därför bör kvinnor äta mer choklad än män
Marabou släpper ny choklad – så smakar den
Annons