Nudelsallad med marinerad fläskkarré
10 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Nudelsallad är en sådan där bra rätt som funkar lika bra på varma sommardagar som på kyligare höstkvällar. Byt ut köttet mot tofu för en vegetarisk variant!
Annons
Nudelsallad med marinerad fläskkarré
Kryddigt och enkelt men så välsmakande med nudlar, krispiga grönsaker och kött.
4 portioner
Du behöver:
150 g risnudlar
4 morötter
1 gurka
1 knippe salladslök
2 färska röda chilifrukter
2 nävar böngroddar
1 kruka färsk koriander
4 stjälkar färsk mynta
1 dl salta jordnötter
Marinerat kött:
400 g fläskkarré
5 cm färsk ingefära
2 msk japansk soja
2 msk fisksås
1 msk strösocker
1 msk rapsolja
1 msk chiliflingor
Sojadressing:
1 vitlöksklyfta
3 msk japansk soja
3 msk fisksås
1 tsk strösocker
Gör så här:
- Marinerat kött: Skär köttet i tunna strimlor. Skala och skär ingefäran i bitar. Mixa ingefära, soja, fisksås, socker, olja och chili till en marinad i en mixer. Vänd runt köttet i marinaden i en skål. Täck över och låt marinera i kylskåp i en timme, gärna längre.
- Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Stek köttet i omgångar i stekpanna tills det får färg och är genomstekt.
- Skala morötterna och skär i långa tunna strimlor, med mandolin eller potatisskalare. Skölj gurkan och skär i tunna stavar. Ansa och finstrimla salladslöken. Skölj och finhacka chilin. Skölj böngroddarna och örterna.
- Lägg upp nudlar, grönsaker och kött i fyra djupa tallrikar. Hacka jordnötterna och strö dem samt plockade örter över.
- Sojadressing: Skala och riv vitlöken. Rör ihop med övriga ingredienser till en dressing och servera till nudelsalladen.
Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth
Annons