Nudelsallad med misodressing och räkor
14 apr, 2023
AvLinn Grubbström
AvLouisa Lorang
AvGitte Heidi Rasmussen
Det är inte alls dumt att servera nudlar kalla – testa i en sallad med misodressing och räkor!
Annons
Nudelsallad med misodressing och räkor
Mumsiga, lättlagade nudlar.
2 personer
Annons
Du behöver:
300 g udonnudlar
200 g stora, skalade MSC-märkta räkor
Salt
1 msk netural olja, till stekning
3 skolgurkor
1 knippe rädisor
½ knippe salladslök
2 rejäla salladshuvuden
1 knippe färsk koriander
1 lime misodressing
2 msk sesamfrön
2 msk misopasta
3 msk majonnäs
1 tsk honung
1 msk limejuice
1 msk soja
Gör så här:
- Misodressing: Rosta sesamfrön i het panna i 1–2 minuter, tills de doftar. Låt dem svalna lite och krossa dem väl i en mortel.
- Rör ihop de krossade sesamfröna med misopasta och majonnäs i en skål, och smaksätt dressingen med honung, limejuice och soja.
- Koka nudlarna i en gryta enligt anvisningarna på förpackningen och låt dem rinna av. Stek räkorna i lite olja i en panna. Salta.
- Skölj gurkorna och skär dem i tunna skivor. Rensa rädisorna och skär dem i tunna skivor. Skölj salladslöken och hacka dem fint. Skölj och plocka salladen. Skölj koriandern och hacka den grovt. Skölj limen och skär den i klyftor. Lägg nudlarna i en serveringsskål tillsammans med räkor, gurka, rädisor, vårlök, sallad, koriander och limeklyftor och servera misodressingen.
Foto: Columbus Leth, Lene Samsø, Stine Christiansen, Betina Hastoft
Annons