Nudelsallad med rostbiff och kokosströssel
13 jan, 2018
AvRedaktionen
Salladen är gjord på ingredienser som är lätta att ha hemma – bönor från frysen, nudlar och strössel från skafferiet. Variera gärna salladen med räkor, tonfisk eller kyckling i stället för rostbiff.
Annons
4 personer
Tid: 35 minuter
Du behöver:
250 g edamamebönor (frysta)
250 g haricots verts (frysta)
250 g risnudlar
2 morötter
200 g rostbiff
1/2 kruka färsk koriander
Dressing:
1 vitlöksklyfta (finhackad)
5 cm färsk ingefära (riven)
2–3 små röda chilifrukter (urkärnade och finhackade)
3 msk strösocker
saften från 1 stor limefrukt (eller 1/2 dl risvinäger)
4 msk fisksås
4 msk jordnötsolja eller nötig rapsolja
Strössel:
2 msk sesamfrön, svarta och vita
2 msk jordnötter, gärna osalta
2 msk kokosflagor
2 msk friterad lök
Gör så här:
- Koka de båda bönorna enligt anvisning på förpackningarna.
- Koka risnudlarna och spola dem kallt.
- Skala och skär morötterna i tunna strimlor, gärna med en mandolin eller en osthyvel.
- Strimla rostbiffen.
- Blanda samman ingredienserna till dressingen.
- Rosta fröna, nötterna och kokosen till strösslet i en torr stekpanna under omrörning. Låt svalna och blanda ned löken.
- Blanda rostbiff, grönsaker, nudlar och dressing. Toppa med strössel och koriander.
Tips! Hacka ned hela koriandern, även stjälkarna. Du blir både miljövänlig och smak-smart.
Recept: Ylva Bergqvist
Foto: Matilda Lindeblad
Annons