Nudelsoppa med bladspenat och svamp
29 okt, 2017
AvRedaktionen
En matig nudelsoppa med spännande smaksättning av kanel, nejlika och stjärnanis. Toppa med sesamfrön, chili, gräslöksblommor och en bit lime.
Annons
4 personer
25 minuter
Buljong:
2 liter ekologisk grönsaksbuljong
1 kanelstång
2 nejlikor
2 stjärnanis
1 tsk fisksås (kan uteslutas om du är vegan)
3–4 cm färsk ingefära (i tunna skivor)
Övriga ingredienser:
1 msk limejuice
250–300 g bovetenudlar (eller valfria nudlar)
10 stora champinjoner (eller annan svamp)
150 g färsk bladspenat
6–8 asiatisk gräslök eller 3 salladslökar (tunt skivad)
1 röd chili (tunt skivad)
2 morötter (skalade och skurna i tunna stickor)
Gör så här:
- Börja med buljongen. Lägg allt i en stor kastrull, koka upp och låt sjuda i cirka 15 minuter. Ta upp kanelstång och nejlikor och stjärnanis. Under tiden, skiva svampen och stek hårt i olja och smör. Salta.
- Koka nudlarna i buljongen lite kortare än enligt anvisningarna på paketet. Tillsätt morotsstickorna, gräslök (spara blommorna om du har asiatisk gräslök) och lime och koka upp igen.
- Lägg bladspenat i botten på fyra skålar och sedan den stekta svampen och häll över den heta buljongen. Toppa med sesamfrön, chili, gräslöksblommor och en bit lime.
Av: Victoria Nordström
Foto: Lennart Weibull
Annons