Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Nudelsoppa med bladspenat och svamp

29 okt, 2017
AvRedaktionen
En matig nudelsoppa med spännande smaksättning av kanel, nejlika och stjärnanis. Toppa med sesamfrön, chili, gräslöksblommor och en bit lime.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

25 minuter

Buljong:

2 liter ekologisk grönsaksbuljong

1 kanelstång

2 nejlikor

2 stjärnanis

1 tsk fisksås (kan uteslutas om du är vegan)

3–4 cm färsk ingefära (i tunna skivor)

Övriga ingredienser:

1 msk limejuice

250–300 g bovetenudlar (eller valfria nudlar)

10 stora champinjoner (eller annan svamp)

150 g färsk bladspenat

6–8 asiatisk gräslök eller 3 salladslökar (tunt skivad)

1 röd chili (tunt skivad)

2 morötter (skalade och skurna i tunna stickor)

Gör så här:

  1. Börja med buljongen. Lägg allt i en stor kastrull, koka upp och låt sjuda i cirka 15 minuter. Ta upp kanelstång och nejlikor och stjärnanis. Under tiden, skiva svampen och stek hårt i olja och smör. Salta.
  2. Koka nudlarna i buljongen lite kortare än enligt anvisningarna på paketet. Tillsätt morotsstickorna, gräslök (spara blommorna om du har asiatisk gräslök) och lime och koka upp igen.
  3. Lägg bladspenat i botten på fyra skålar och sedan den stekta svampen och häll över den heta buljongen. Toppa med sesamfrön, chili, gräslöksblommor och en bit lime.
Nudelsoppa med bladspenat och svamp.
Nudelsoppa med bladspenat och svamp.

Av: Victoria Nordström
Foto: Lennart Weibull

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons