Nudlar med shiitake och broccoli
01 okt, 2016
AvRedaktionen
En enkel middag som passar de flesta smaklökar eftersom man kan servera heta såser vid sidan om och låta alla välja sin egen styrka.
Annons
4 personer
Tid: 25 minuter
Ingredienser:
4 portioner nudlar (risnudlar, glasnudlar eller andra favoriter)
1 msk matolja
100 g shiitake (eller champinjoner)
1 broccolibukett
2 morötter (hyvlade i långa strimlor)
1 knippe salladslök (strimlad)
1 tsk sesamolja
1 msk sojasås
2 vitlöksklyftor (finhackade)
1 msk riven ingefära
100 g cashewnötter
Gör så här:
Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Skölj hastigt. Häll över olja. Ansa svampen och skär i bitar. Fräs den med broccoli, morötter och vårlök. Häll över sesamolja, soja, vitlök och ingefära. Rör ordentligt. Fräs någon minut. Rör i nudlarna och låt dem bli varma. Toppa med nötter.
Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien
Annons