Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Nudlar med shiitake och broccoli

01 okt, 2016
AvRedaktionen
Nudlar med shiitake och broccoli.
En enkel middag som passar de flesta smaklökar eftersom man kan servera heta såser vid sidan om och låta alla välja sin egen styrka.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 25 minuter

Ingredienser:

4 portioner nudlar (risnudlar, glasnudlar eller andra favoriter)

1 msk matolja

100 g shiitake (eller champinjoner)

1 broccolibukett

2 morötter (hyvlade i långa strimlor)

1 knippe salladslök (strimlad)

1 tsk sesamolja

1 msk sojasås

2 vitlöksklyftor (finhackade)

1 msk riven ingefära

100 g cashewnötter

Gör så här:

Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Skölj hastigt. Häll över olja. Ansa svampen och skär i bitar. Fräs den med broccoli, morötter och vårlök. Häll över sesamolja, soja, vitlök och ingefära. Rör ordentligt. Fräs någon minut. Rör i nudlarna och låt dem bli varma. Toppa med nötter.

Nudlar med shiitake och broccoli.
Nudlar med shiitake och broccoli.

Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons