Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Nudlar och broccoli i jordnötssås

24 feb, 2023
AvLouisa Lorang
Recept på nudlar och broccoli i jordnötssås
Gör din egen jordnötssås och ät till i stort sett allt – varför inte till nudlar och broccoli?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegansk chokladmousseBrand logo
Vegansk chokladmousse

Nudlar och broccoli i jordnötssås

Krämigt gott!

Nudlar och broccoli i krämig jordnötssås

2 portioner

Annons

Du behöver:

200 g udonnudlar
1 broccoli, ca 500 g
Salt
50 g färsk babyspenat

Jordnötssås:

150 g jordnötssmör
3 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1 vitlöksklyfta
2 cm ingefära
1 msk lönnsirap
1 msk limesaft
½ dl kallt vatten (ev mer)

Till servering:

1 grön chili
2 msk sesamfrö
1 lime

Gör så här:

  1. Vispa ihop jordnötssmör och soja i en skål. Vispa ner 1–2 msk kokande vatten till krämig konsistens. Skala och riv vitlöken och ingefäran fint. Blanda ner i såsen med sirap och limesaft.
  2. Koka nudlarna al dente. Skölj och skär broccolin i små bitar. Ånga bitarna i en kastrull med 2–3 cm kokande, saltat vatten under lock i 1–2 minuter. Låt rinna av. Skölj och torka spenaten. Vänd försiktigt ihop nudlar och broccoli med såsen. Vänd sist ner spenaten.
  3. Skölj chilin och skär i tunna skivor. Servera nudelrätten i djupa tallrikar och toppa med chili och sesam och servera limeklyftor till.

Foto: Columbus Leth

Annons