Nudlar och broccoli i jordnötssås
24 feb, 2023
AvLouisa Lorang
Gör din egen jordnötssås och ät till i stort sett allt – varför inte till nudlar och broccoli?
Annons
Nudlar och broccoli i jordnötssås
Krämigt gott!
2 portioner
Annons
Du behöver:
200 g udonnudlar
1 broccoli, ca 500 g
Salt
50 g färsk babyspenat
Jordnötssås:
150 g jordnötssmör
3 msk japansk soja
1 msk sesamolja
1 vitlöksklyfta
2 cm ingefära
1 msk lönnsirap
1 msk limesaft
½ dl kallt vatten (ev mer)
Till servering:
1 grön chili
2 msk sesamfrö
1 lime
Gör så här:
- Vispa ihop jordnötssmör och soja i en skål. Vispa ner 1–2 msk kokande vatten till krämig konsistens. Skala och riv vitlöken och ingefäran fint. Blanda ner i såsen med sirap och limesaft.
- Koka nudlarna al dente. Skölj och skär broccolin i små bitar. Ånga bitarna i en kastrull med 2–3 cm kokande, saltat vatten under lock i 1–2 minuter. Låt rinna av. Skölj och torka spenaten. Vänd försiktigt ihop nudlar och broccoli med såsen. Vänd sist ner spenaten.
- Skölj chilin och skär i tunna skivor. Servera nudelrätten i djupa tallrikar och toppa med chili och sesam och servera limeklyftor till.
Foto: Columbus Leth
Annons