Heta nudlar med scampi, chili och koriander
10 jan, 2017
AvRedaktionen
Den här goda grytan med nudlar, scampi, chili och koriander får oss att drömma oss bort till sydliga, chiliheta breddgrader. Häng med!
Annons
4 personer
Du behöver:
1 burk kokosmjölk
1 tärning hönsbuljong
1 lime
1 paket bandnudlar
500 g scampistjärtar, eller vanliga räkor
3 msk neutral olja till stekning
2 vitlöksklyftor
salt
1 mango
1 röd chili
1 knippe salladslök
1 kruka färsk koriander
Gör så här:
Koka upp kokosmjölken med hönsbuljong och pressad limesaft, smaka ev av med lite salt. Lägg i nudlarna och koka lika många minuter som förpackningen anger.
Hetta upp olja i en panna och fräs scampistjärtarna med finhackad vitlök tills de får en fin, gyllene yta. Salta. Lägg scampin i karotten med nudlarna och servera med skivad mango, strimlad chili och salladslök. Toppa med färsk koriander.
Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips
Annons