Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Heta nudlar med scampi, chili och koriander

10 jan, 2017
AvRedaktionen
Heta nudlar med scampi, chili och koriander.
Den här goda grytan med nudlar, scampi, chili och koriander får oss att drömma oss bort till sydliga, chiliheta breddgrader. Häng med!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

1 burk kokosmjölk

1 tärning hönsbuljong

1 lime

1 paket bandnudlar

500 g scampistjärtar, eller vanliga räkor

3 msk neutral olja till stekning

2 vitlöksklyftor

salt

1 mango

1 röd chili

1 knippe salladslök

1 kruka färsk koriander

Gör så här:

Koka upp kokosmjölken med hönsbuljong och pressad limesaft, smaka ev av med lite salt. Lägg i nudlarna och koka lika många minuter som förpackningen anger.

Hetta upp olja i en panna och fräs scampistjärtarna med finhackad vitlök tills de får en fin, gyllene yta. Salta. Lägg scampin i karotten med nudlarna och servera med skivad mango, strimlad chili och salladslök. Toppa med färsk koriander.

Heta nudlar med scampi, chili och koriander.
Heta nudlar med scampi, chili och koriander.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons