Ny restaurang i en spektakulär paviljong – premiär för Rummel
Robin Moderato och Christopher Ellertsson har under de senaste 20 åren satt en rad framgångsrika restauranger på Stockholms krogkarta. Den första gemensamma satsningen var Dining Club och den senaste Carousel. Dessförinnan har de i olika konstellationer drivit flera etablerade krogar, bland annat Vassa Eggen och Boqueria. Och nu har de gjort det igen! Den 15 mars 2023 öppnade succékrögarna restaurang Rummel – en levande krog med fokus på modern europeisk matlagning. Restaurangen ligger i en slående vacker paviljong i Hagastaden, Stockholm.
Europeiska smaker i livfull miljö
Robin Moderato och Christopher Ellertsson har öppnat Rummel tillsammans med ett starkt lag – som köksmästare hittar du Zakarias Silverberg, som närmast kommer från Aira. Restaurangchefer är Frederic Grahn samt Cécilia Ochsenbein och sommelier Tobias Lindström.
Själva restaurangen består av tre delar: en matsal med 60 platser, cocktailbaren som kan välkomna upp till 20 sittande gäster samt en nedervåning med bar och chefs table för intima middagar, som även kan användas som chambre séparée för 25 personer. Menyn bjuder på små rätter och mellanrätter, med inspiration från de europeiska köken.
– Det är spännande att få vara med i utvecklingen av en plats som denna och att få skapa en restaurang för både grannarna i kvarteret och en krog som är väl värt en omväg. I matlagningen hämtar vi inspiration från hela Europa. Vi lägger även stor vikt på dryck, konst och musik. Ambitionen är att skapa en livfull och avslappnad miljö med högt i tak, vilket också reflekterar restaurangens namn. Nu ser vi fram emot att öppna dörrarna till Hagastadens nya vardagsrum, säger Christopher Ellertsson och Robin Moderato.
Ett väl genomtänkt koncept
Arkitekterna bakom den spektakulära paviljongen är den danska byrån Henning Larsen Architects. Den nya paviljongen i trä sträcker sig över 375 kvm i två våningsplan. Väl inne slås man av rummet och den svävande höga träkonstruktionens genomslag. Där väl valda naturmaterial i all utformning stöttar ambitionen om ett modernt hållbart vardagsrum.
Väggarna är klädda med kork, som både ger ett varmt uttryck och bidrar till god akustik. Byggnadens form skapar spännande utblickar och en varierad miljö och här öppnas det upp en mysig uteservering till sommaren.
Inredningen är signerad Millimeter Arkitekter som tillsammans med krögarna har skapat en stilfull miljö som samtidigt känns inbjudande och varm. Här möts modern möbelformgivning med klassiska och karakteristiska krogdetaljer som vävts samman med lokalens moderna estetik.
– Paviljongen med Rummel är designat för att bli en attraktion i Hagastaden. Platsens oregelbundna form och de omgivande byggnadernas olika skalor har gett inspiration till paviljongens två utpräglade glaspartier på gavlarna. En viktig designprincip för paviljongen är "Design for Disassembly", vilket innebär att byggnaden kan monteras ner helt och hållet och återanvändas. Naturliga material som trä, kork och lera förankrar byggnaden i ett skandinaviskt sammanhang, säger Martin Stenberg Ringnér från Henning Larsen.
Behöver vi säga att maten är utsökt? Munken med hummer och brynt smör är något utöver det vanliga. Det märks att allt med Rummel är väl genomtänkt, hela vägen utifrån den mäktiga paviljongen till korken på väggarna och in till minsta detalj på tallriken. Det här är en restaurang som bjuder på en komplett upplevelse.
Läs mer och boka bord: rummelrestaurant.se
Foto: Emil Fagander