Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Nya kex och knäckebröd till ostbrickan

07 okt, 2016
AvRedaktionen
Krispiga kex och knäckebröd är ett måste till ostbrickan. Varför inte testa någon av dessa nyheter nästa gång? Gärna tillsammans med en klick god marmelad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ost och kex är en given kombination. Foto: Shutterstock
Ost och kex är en given kombination. Foto: Shutterstock

Vad ska man tänka på när man bygger en ostbricka? Via den här länken reder vi ut vad det finns för olika sorters ostar och hur mycket du behöver. Dessutom tipsar vi om passande vin.

Här är tre nyheter på kex- och brödhyllan.

Utvalda Fikonkex från Göteborgs Kex, 21:50 kr.

Krispiga kex med fin sötma från fikon, vilket passar perfekt till salta ostar som blåmögelost och tvättad kittost. Toppa gärna osten med lite fikonmarmelad.

utvalda-fikonkex

Surdegskex från Pågen, 23:90 kr.

Fiberrika surdegskex med lite tuggmotstånd. Passar utmärkt till röror och mjuka ostar eftersom de inte smular sönder lika lätt som många andra kex. Finns i smakerna naturell och basilika oregano.

Annons
pagen-surdegskex

Knäckebröd från Finn Crisp, ca 25-30 kr.

Finn Crisps tunna rågknäcke är en omtyckt klassiker till både frukost och som snacks. Nu lanserar de för första gången knäckebröd i fyra olika smaker: Knäcke, Surdeg, Havre och Aktiv. Nyheterna kommer i både liten och stor förpackning, där Knäcke och Surdeg även finns som ekologiska.

finn-crisp-knackebrod
Annons