Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Här är det nya Svenska Kocklandslaget

28 mar, 2017
AvRedaktionen
Idag avslöjades vilka kockar och konditorer som de kommande fyra åren ska representera Sverige i Svenska Kocklandslaget.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kocklandslaget. Foto: Per-Erik Berglund / Znapshot
Kocklandslaget. Foto: Per-Erik Berglund / Znapshot

Totalt 52 personer har visat intresse för medlemskap i det nya Svenska Kocklandslaget, varav 27 stycken kockar och konditorer har blivit inkallade på intervju och slutligen 11 medlemmar har valt ut enligt följande:

KOCKAR:

  • Jimmi Eriksson

    jimmigastronomi.se, Stockholm

  • Ola Wallin

    SK Mat & Människor, Göteborg

  • Andreas Printz

    Görvälns Slott, Stockholm

  • Anders Karlsson

    The Absolut Company, Stockholm

  • Daniel Haynes

    TAP room, Stockholm

  • Tommy Eriksson

    Högberga Gård, Stockholm

KONDITORER:

  • Kalle Bengtsson

    Gothia Towers, Göteborg

  • Frida Bäcke

    Vaaghals, Oslo

  • Sebastian Pettersson

    Oaxen Krog, Stockholm

  • Kasper Kleihs

    Upper House Dining, Göteborg

  • Fredrik Borgskog

    Upper House Dining, Göteborg

TEAM MANAGER

  • Fredrik Andersson,

    Gothia Towers, Göteborg

Gemensam träning och personlig utveckling

Det nya kocklandslaget kommer att påbörja sin träning under april månad och det första målet är Culinary World Cup i Luxemburg i november 2018. Därefter satsar man på Culinary Olympics 2020.

– Dessa medlemmar kommer att ägna mycket tid tillsammans under de närmsta 3,5 åren med gemensam träning fem dagar i månaden i vårt träningskök ”Framtidens Kök” på Electrolux huvudkontor i Stockholm. Mellan varje gemensam träning kommer många timmar läggas på personlig utveckling, berättar Fredrik Andersson.

Laget kommer att arbeta under en plattform de kallar #vägentillbaka, som syftar till att återta sin ställning som ledande kockar och konditorer i världen.

Annons