Här är det nya Svenska Kocklandslaget
Totalt 52 personer har visat intresse för medlemskap i det nya Svenska Kocklandslaget, varav 27 stycken kockar och konditorer har blivit inkallade på intervju och slutligen 11 medlemmar har valt ut enligt följande:
KOCKAR:
- Jimmi Eriksson
jimmigastronomi.se, Stockholm
- Ola Wallin
SK Mat & Människor, Göteborg
- Andreas Printz
Görvälns Slott, Stockholm
- Anders Karlsson
The Absolut Company, Stockholm
- Daniel Haynes
TAP room, Stockholm
- Tommy Eriksson
Högberga Gård, Stockholm
KONDITORER:
- Kalle Bengtsson
Gothia Towers, Göteborg
- Frida Bäcke
Vaaghals, Oslo
- Sebastian Pettersson
Oaxen Krog, Stockholm
- Kasper Kleihs
Upper House Dining, Göteborg
- Fredrik Borgskog
Upper House Dining, Göteborg
TEAM MANAGER
- Fredrik Andersson,
Gothia Towers, Göteborg
Gemensam träning och personlig utveckling
Det nya kocklandslaget kommer att påbörja sin träning under april månad och det första målet är Culinary World Cup i Luxemburg i november 2018. Därefter satsar man på Culinary Olympics 2020.
– Dessa medlemmar kommer att ägna mycket tid tillsammans under de närmsta 3,5 åren med gemensam träning fem dagar i månaden i vårt träningskök ”Framtidens Kök” på Electrolux huvudkontor i Stockholm. Mellan varje gemensam träning kommer många timmar läggas på personlig utveckling, berättar Fredrik Andersson.
Laget kommer att arbeta under en plattform de kallar #vägentillbaka, som syftar till att återta sin ställning som ledande kockar och konditorer i världen.