Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Nyponsoppa med vaniljglass och krossade biscotti

04 feb, 2015
AvCassandra Lindblom
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

 En krämig och len nyponsoppa med uppfriskande syrlighet, serveras med mjuk vaniljglass och knaprig biscotti.

13_test

Nyponsoppa
(3–4 portioner)

300 g urtagna nypon

100 g socker (ca 1 dl)

800 g vatten (ca 1 dl)

10 g majsstärkelse (ca 1 msk)

saft från 1 citron (ca 2 msk)

Till servering:

vaniljglass biscotti

Koka ihop nypon, socker och vatten i 20–25 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer. Rör ut 2–3 matskedar soppa med majsstärkelse och rör ner detta i soppa, låt koka upp. Ta från plattan och kyl helt innan servering. Servera soppan med vaniljglass och krossade biscotti.

Annons