Nyponsoppa med vaniljkvarg och dinkelcrunch
26 jan, 2016
AvRedaktionen
Nyponsoppa med glass och mandelbiskvier är en klassiker, men varför inte testa tillbehör som vaniljkvarg och dinkelcrunch istället? Gott, nyttigt och mättande.
Annons
4 port
Du behöver:
1 liter Sagolika nyponsoppa
2 dl kvarg vanilj
Dinkelcrunch:
3 dl dinkelflingor
2 dl melonkärnor
1 krm salt
2 msk smör
2 msk flytande honung
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°. Nyp ihop alla ingredienser till crunchen.
2. Fördela blandningen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 10 min. Vänd på blandningen en gång under tiden. Låt svalna.
3. Värm soppan. Servera med en klick kvarg. Toppa med dinkelcrunch.
Recept och foto: Sagolika Fruktsoppor/Arla
Annons