Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Banana split – som frukostmat!

18 jan, 2018
AvRedaktionen
Banana split från Pom & Flora.
Har du testat att äta den klassiska desserten banana split till frukost? Här är ett lite nyttigare recept från Pom & Floras nya kokbok "Frukost hela dagen".
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Banana split från Pom & Flora.
Banana split från Pom & Flora.

”Som kafé vill man alltid erbjuda sina gäster det bästa. Mycket frukt och grönsaker har kort säsong men en frukt som man alltid kan lita på är bananen – mättande, rik på kalcium och kolhydrater. I Sverige äter vi i genomsnitt 100 bananer per person om året.”

2 portioner

Du behöver:

3 1⁄2 dl grekisk yoghurt, 10 %

1 dl kokoschips

2 bananer

2 dl chokladgranola

2 tsk lönnsirap

Gör så här:

Vispa yoghurt och kokos i en bunke. Skala bananerna och dela dem på längden och lägg dem i en djup tallrik. Lägg kokosyoghurten mellan bananhalvorna. Strö granola över och droppa lönnsirapen på bananen.

Annons

Från ”Frukost hela dagen” (Natur & Kultur) av Anna och Rasmus Axelsson.

"Frukost hela dagen" (Natur & Kultur) av Anna och Rasmus Axelsson.
”Frukost hela dagen” (Natur & Kultur) av Anna och Rasmus Axelsson.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons