Banana split – som frukostmat!
18 jan, 2018
AvRedaktionen
Har du testat att äta den klassiska desserten banana split till frukost? Här är ett lite nyttigare recept från Pom & Floras nya kokbok "Frukost hela dagen".
Annons
”Som kafé vill man alltid erbjuda sina gäster det bästa. Mycket frukt och grönsaker har kort säsong men en frukt som man alltid kan lita på är bananen – mättande, rik på kalcium och kolhydrater. I Sverige äter vi i genomsnitt 100 bananer per person om året.”
2 portioner
Du behöver:
3 1⁄2 dl grekisk yoghurt, 10 %
1 dl kokoschips
2 bananer
2 dl chokladgranola
2 tsk lönnsirap
Gör så här:
Vispa yoghurt och kokos i en bunke. Skala bananerna och dela dem på längden och lägg dem i en djup tallrik. Lägg kokosyoghurten mellan bananhalvorna. Strö granola över och droppa lönnsirapen på bananen.
Annons
Från ”Frukost hela dagen” (Natur & Kultur) av Anna och Rasmus Axelsson.
Annons