Enkla och nyttiga broccolichips
Att skiva grönsaker till smala pinnar, skivor eller mynt och rosta dem i ugn är ingenting nytt. Grönkålschipsen är fortfarande omåttligt populära och sötpotatis pommes är en långlivad trend som allt fler tillagar. Nu är det dags för broccolin att ta plats bland snacksen.
Så gör du broccolichips:
Du behöver:
2 broccolihuvuden
4 msk olivolja
1-2 krm chiliflakes (eller så starkt du önskar)
salt och peppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Ställ in plåten i ugnen i 10 minuter och låt den värmas upp.
2. Skär broccolihuvudena på längden, cirka 2-3 cm stora. Skär till bitarna så att de ligger ner platta. Behåll de broccolibitar som faller av när du skär, det gör inget att de inte är lika stora.
3. Blanda broccolidelarna, olivolja och chiliflakes i skålen. Salta och peppra efter smak.
4. Ta ut plåten ur ugnen och lägg försiktigt på broccolidelarna med den platta sidan ner.
5. Låt rosta i ugnen i cirka 20 minuter.
Tips! Riv parmesan över de varma broccolichipsen och servera med en god dipp.
Receptet kommer från den franska kocken Laurent Tourondel som även har gjort en tillhörande yoghurtsås med citronsmak i sitt recept. Receptet hittar du här.