Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Nyttiga chokladbollar utan socker och smör

04 sep, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Baka goda chokladbollar utan socker och smör – men med samma goda smak.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Chokladbollar utan naturligt socker – hur låter det? Alldeles underbart, tycker vi! Det här är ett alternativ till chokladbollen som originellt innehåller mycket socker och smör. I stället, används keso och sötningsmedel.

Du behöver:

– 125 g keso

– ca 1/2 dl (25 g) havregryn

– 2,5 tsk, ca 10 g kakao

– 1 krm snabbkaffepulver

– 2 tsk (5 g) kokosmjöl

– 1 msk stevia strö eller sukrin

– 10 g kokos att rulla i

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Gör så här:

Använd en stavmixer för att mixa keson slät. Ha sedan i resten av ingredienserna och blanda ihop väl. Gör tio bollar och rulla i kokos. Ställ i kylen i 15 minuter och servera.

Receptet kommer från Tasty Health som har flera hälsosamma, nyttiga och goda recept på klassiska bakverk.

Annons