Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Smördegspinnar med oliver och parmesan

01 aug, 2017
AvRedaktionen
Smördegspinnar med oliver och parmesan.
Smördegspinnar med oliver och parmesan toppade med sesamfrön. Naggande goda som drinktilltugg!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 35 +  25 min

Du behöver:

400 g fryst smördeg (tinad)

mjöl (för utbakning)

100 g svarta, urkärnade oliver (finhackade)

80 g parmesanost (finriven)

1 äggula

sesamfrön

Gör så här:

Värm ugnen till 200° (175° i varmluftsugn). Klä en plåt bakplåtspapper. Rulla ut degen på mjölat bakbord och pensla ytan med äggula, fördela halva ytan med oliver och ost. Vik den andra halvan över, pensla med äggula, strö över sesamfrön och strimla i 1 1/2 cm breda remsor. Vrid remsorna till spiraler och lägg dem på bakplåten. Grädda i 20–25 min. Ta ut ur ugnen, låt svalna och servera.

Smördegspinnar med oliver och parmesan.
Smördegspinnar med oliver och parmesan.

Recept & foto: Stockfood/Nordicphotos

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons