Smördegspinnar med oliver och parmesan
01 aug, 2017
AvRedaktionen
Smördegspinnar med oliver och parmesan toppade med sesamfrön. Naggande goda som drinktilltugg!
Annons
4 personer
Tid: 35 + 25 min
Du behöver:
400 g fryst smördeg (tinad)
mjöl (för utbakning)
100 g svarta, urkärnade oliver (finhackade)
80 g parmesanost (finriven)
1 äggula
sesamfrön
Gör så här:
Värm ugnen till 200° (175° i varmluftsugn). Klä en plåt bakplåtspapper. Rulla ut degen på mjölat bakbord och pensla ytan med äggula, fördela halva ytan med oliver och ost. Vik den andra halvan över, pensla med äggula, strö över sesamfrön och strimla i 1 1/2 cm breda remsor. Vrid remsorna till spiraler och lägg dem på bakplåten. Grädda i 20–25 min. Ta ut ur ugnen, låt svalna och servera.
Recept & foto: Stockfood/Nordicphotos
Annons