Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ölmarinerad bläckfisk

29 maj, 2013
AvRedaktionen
Ölmarinerad bläckfisk.
Ölmarinerad bläckfisk inlagd i färska örter, oliver och färsk chili är ett perfekt tilltugg före middagen. När bläckfisken marineras i öl ett dygn blir den mör och fin, köttet kan annars lätt bli lite segt och gummiaktigt när det kokas.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Denna rätt kräver lite förberedelse, men sedan kan bläckfisken förvaras i kylen fram till servering.

Du behöver:

500 g octopus bläckfisk

ca 7 dl ljust lageröl (till marinering och kokning)

1 msk havssalt

Marinad:

1/2 dl olivolja

1/2 citron (saften)

3 schalottenlökar (hackade)

1 röd spansk pepparfrukt

1 msk vardera av timjan, basilika och slätbladig persilja (hackad)

1 dl svarta grekiska oliver

havssalt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Rensa och skölj bläckfisken. Lägg den i öl så att det täcker och tillsätt 1 matsked havssalt. Plasta in skålen och ställ in i kylen 1 dygn.

Häll av ölmarinaden och lägg ner bläckfisken i kokande saltat (ca 2 msk) vatten så det täcker. Koka upp. Byt vatten två gånger. Tillsätt 2 dl öl i sista kokvattnet.

Låt bläckfisken sjuda i ca 45 min under lock.

Skär upp den i munsbitsstora bitar och lägg dem i en bunke.

Häll över oljan och citronsaften, och vänd ner den hackade löken och chilin samt örterna och oliverna. Rör om, smaka av, och låt dra några timmar i kylen innan servering.

Ölmarinerad bläckfisk. Foto: Shutterstock
Ölmarinerad bläckfisk. Foto: Shutterstock

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons